Cloud

Τα προγράμματά μας

Img

Πρότυπο κέντρο καθημερινής μελέτης
για παιδιά Δημοτικού

Οι υπηρεσίες μας

Η πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο της εκπαίδευσης έχει αποδείξει την τεράστια σημασία που έχουν οι σωστές βάσεις στη σχολική πορεία των μαθητών. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με την μελέτη των μαθητών και μέριμνα μας είναι η πλήρης προετοιμασία κάθε μαθητή ξεχωριστά με στόχο να μην έχει καμία άλλη υποχρέωση στο σπίτι και να είναι ελεύθερος να ασχοληθεί με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Επέλεξε το καλύτερο για το παιδί σας

Τα προγράμματά μας

...

Img

Καθημερινό

Καθημερινή προετοιμασία σχολικών μαθημάτων της επόμενης μέρας

Ολιγομελή τμήματα

Επαναλήψεις και εμπεδωτικές ασκήσεις

Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Ομαδικές δραστηριότητες

Επικοινωνία
Img

Εβδομαδιαίο

Απογευματινή εβδομαδιαία μελέτη μαθήματος

Δύο ώρες την εβδομάδα

Εμπεδωτικές και επαναληπτικές ασκήσεις στη Γλώσσα ή τα μαθηματικά

Τμήματα ανά τάξη και μάθημα

Κάλυψη κενών και κατανόηση της ύλης

Επικοινωνία
Img

Εξατομικευμένο

Εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης για κάθε μαθητή

Δυνατότητα εξατομικευμένου μαθήματος ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες κάθε μαθητή

Σε συνεννόηση με τους γονείς επιλέγουμε το καλύτερο σε κάθε περίπτωση.

Επικοινωνία

Αναλυτικά στον Μελέτη...

Α΄ Δημοτικού

· Δίωρη καθημερινή μελέτη.
Ο νέος μαθητής έρχεται καθημερινά στον χώρο του μελέτη και προετοιμάζει την αντιγραφή, την ανάγνωση, την ορθογραφία, το φυλλάδιο του δασκάλου και τις ασκήσεις των μαθηματικών του σχολείου. Μέσα από προφορικά ή γραπτά παιχνίδια γίνεται συχνή επανάληψη των προηγούμενων γνώσεων και επιβεβαίωση τους.

· Εβδομαδιαία επανάληψη.Μια μικρή ομάδα μαθητών της πρώτης τάξης για ένα δίωρο την εβδομάδα συγκεντρώνεται στον Μελέτη και μέσα από δημιουργικά παιχνίδια κάνει επανάληψη και εμπέδωση των γνώσεων του σχολείου με πολύ κέφι και χαρά.

Είναι πολύ σημαντικό από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού να βάλουμε με το παιδί τα
σωστά θεμέλια ώστε να αγαπήσει το σχολείο και την προετοιμασία των μαθημάτων,
να νιώθει ασφαλές να ρωτήσει ότι δεν καταλαβαίνει χωρίς το φόβο της απόρριψης που μπορεί να αισθάνεται στις μεγάλες και απρόσωπες τάξεις του σχολείου και να μην αφήσει κενά που θα δυσκολέψουν στα
επόμενα χρόνια.
Η Δευτέρα δημοτικού είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη σχολική επίδοση των μαθητών μιας και εισάγονται πολλές θεμελιώδεις έννοιες στα μαθηματικά και βασικοί κανόνες ορθογραφίας και γραμματικής στη γλώσσα.

Β' Δημοτικού

· Δίωρη καθημερινή μελέτη.
Οι μαθητές έρχονται καθημερινά στον χώρο του Μελέτη και προετοιμάζουν την αντιγραφή, την ορθογραφία, την ανάγνωση και τις ασκήσεις γλώσσας και μαθηματικών του σχολείου. Λύνουν τις απορίες τους και μέσα από τις συχνές επαναλήψεις εμπεδώνουν καλά τις έννοιες.

· Εβδομαδιαία επανάληψη.
Μια μικρή ομάδα μαθητών της δευτέρας τάξης για ένα δίωρο την εβδομάδα συγκεντρώνεται στον Μελέτη και μέσα από δημιουργικά παιχνίδια κάνει επανάληψη και εμπέδωση των γνώσεων του σχολείου με πολύ κέφι και χαρά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προπαίδεια που εισάγεται στη β τάξη, στους κανόνες ορθογραφίας και στην παραγωγή μικρών κειμένων.

Γ΄Δημοτικού

· Δίωρη καθημερινή μελέτη (όλα τα μαθήματα).
Ο μαθητής έρχεται καθημερινά στον χώρο του μελέτη και προετοιμάζει την αντιγραφή, την ανάγνωση, την ορθογραφία, το φυλλάδιο του δασκάλου, τις ασκήσεις των Μαθηματικών του σχολείου, τις ασκήσεις αλλά και το μάθημα της Ιστορίας και τις επιπλέον εργασίες στη Μελέτη ή τα Θρησκευτικά. Μέσα από προφορικά ή γραπτά παιχνίδια γίνεται συχνή επανάληψη των προηγούμενων γνώσεων και επιβεβαίωση τους.

· Εβδομαδιαία επανάληψη (Γλώσσα και Μαθηματικά).
Μια μικρή ομάδα μαθητών της τρίτης τάξης συγκεντρώνεται 2 φορές την εβδομάδα στον Μελέτη και μέσα από δημιουργικά παιχνίδια κάνει επανάληψη και εμπέδωση των γνώσεων του στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά του σχολείου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις νέες μαθηματικές έννοιες που αντιμετωπίζει ο μαθητής, στα γραμματικά και ορθογραφικά φαινόμενα και στη δημιουργική γραφή των πρώτων εκθέσεων.

Στην Τρίτη δημοτικού ίσως αρχίσουν να φαίνονται κάποια κενά που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στους μαθητές. Επίσης η εισαγωγή νέων μαθημάτων όπως η Ιστορία και τα Θρησκευτικά μπορεί να δυσκολέψουν εκ νέου τους μαθητές που πρέπει να αναπτύξουν νέες στρατηγικές μελέτης. Σίγουρα οι απαιτήσεις πλέον είναι περισσότερες, ο χρόνος μελέτης αυξάνεται και οι αντιδράσεις των παιδιών είναι πολύ συχνές. Ο Μελέτης είναι εδώ για γονείς και παιδιά ώστε να βάλουμε «μια τάξη» στις σκέψεις, στα άγχη και στα σχολικά προβλήματα. Όταν το παιδί έρχεται στον Μελέτη μαθαίνει να διαχειρίζεται το άγχος του, βρίσκει με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας την μέθοδο μελέτης που του ταιριάζει καλύτερα και μέρα με τη μέρα την τελειοποιεί.
Στην Τετάρτη δημοτικού συχνά δημιουργούνται πολλές ανασφάλειες στους μαθητές που νιώθουν ότι δεν τα καταφέρνουν και στους γονείς που δεν ξέρουν πώς να τους βοηθήσουν. Ο Μελέτης είναι εδώ για γονείς και παιδιά ώστε να βάλουμε «μια τάξη» στις σκέψεις, στα άγχη και στα σχολικά προβλήματα. Όταν το παιδί έρχεται στον Μελέτη μαθαίνει να διαχειρίζεται το άγχος του, βρίσκει με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας την μέθοδο μελέτης που του ταιριάζει καλύτερα και μέρα με τη μέρα την τελειοποιεί. Η ομαδικότητα και η ευχάριστη παρέα που δημιουργείτε ανάμεσα στους μαθητές μας, τους υπενθυμίζει ότι δεν είναι μόνοι στο δύσκολο αυτό αγώνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Βλέποντας και τους υπόλοιπους μαθητές να δυσκολεύονται και να προσπαθούν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται υπομονή και παίρνουν κουράγιο. Στον Μελέτη γίνονται συχνές επαναλήψεις και ασκήσεις εμπέδωσης ώστε να κρατήσουν στη μνήμη τους όλες τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει.

Δ' Δημοτικού

· Δίωρη καθημερινή μελέτη (όλα τα μαθήματα).
Ο μαθητής έρχεται καθημερινά στον χώρο του μελέτη και προετοιμάζει την ανάγνωση, την ορθογραφία, τις ασκήσεις της Γλώσσας και των Μαθηματικών του σχολείου, το μάθημα και τις εργασίες της Ιστορίας, τις επιπλέον εργασίες στη Μελέτη ή τα Θρησκευτικά και τα φυλλάδια του σχολείου.

· Εβδομαδιαία επανάληψη (Γλώσσα και Μαθηματικά).
Μια μικρή ομάδα μαθητών της δ τάξης συγκεντρώνεται 2 φορές την εβδομάδα στον Μελέτη και μέσα από ασκήσεις επανάληψης και εμπέδωσης γίνονται κατανοητές οι έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο σε Γλώσσα και Μαθηματικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα γραμματικά φαινόμενα που είναι πυκνά φέτος, στις μαθηματικές έννοιες που εμπλουτίζονται συνεχώς και στις εκθέσεις που ζητώνται συχνά.

· Ατομικά μαθήματα προετοιμασίας:
Υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων σε μέρες και ώρες που θα βολεύει τον μαθητή με σκοπό να καλυφθούν πιθανά κενά αλλά και να εμβαθύνει τις γνώσεις του. Οι γονείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες του παιδιού τους και σε συνεργασία με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς επιλέγουν το πρόγραμμα και τα μαθήματα που χρειάζεται ο μαθητής.

Ε΄ Δημοτικού

· Δίωρη καθημερινή μελέτη (Όλα τα μαθήματα).
Ο μαθητής έρχεται καθημερινά στον χώρο του μελέτη και προετοιμάζει όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας δηλαδή Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Γεωγραφία, Ιστορία και Θρησκευτικά. Ο μαθητής μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χρόνο του ώστε το διάβασμα του να μην είναι κουραστικό λόγω του φόρτου εργασίας αλλά αποδοτικό! Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται επανάληψη των προηγούμενων μαθημάτων της ενότητας ώστε όταν έρθει η ώρα της επανάληψης για τεστ του σχολείου να είναι έτοιμος και όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος.
Σκοπός μας είναι τόσο οι μαθητές μας να πηγαίνουν διαβασμένοι την επόμενη μέρα στο σχολείο όσο και να νιώθουν ψυχολογικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε νέα πρόκληση. Ο σχολικός φόβος της αποτυχίας εξαφανίζεται από τους μαθητές μας σταδιακά γιατί μαθαίνουν τον τρόπο ώστε να οργανώνουν το διάβασμα τους, να διαβάζουν μόνοι τους, να εκφράζουν και να λύνουν τις απορίες τους με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας και τέλος να νιώθουν έτοιμοι για το σχολείο.

· Εβδομαδιαία επανάληψη (Γλώσσα και Μαθηματικά).
Μια μικρή ομάδα μαθητών της ε΄ τάξης συγκεντρώνεται 2 φορές την εβδομάδα στον Μελέτη και μέσα από ασκήσεις επανάληψης και εμπέδωσης γίνονται κατανοητές οι έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο σε Γλώσσα και Μαθηματικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων όπως επίσης στην επίλυση σύνθετων γλωσσικών ασκήσεων και στη διόρθωση ορθογραφικών λαθών μέσα από κανόνες ορθογραφίας. Οι μαθητές καλούνται να προετοιμάζουν κάθε εβδομάδα ένα θέμα δημιουργικής γραφής με σκοπό την εξοικείωση τους με την παραγωγή λόγου και την άνεση τους στο να καταγράφουν τις σκέψεις τους.

· Ατομικά μαθήματα προετοιμασίας:
Υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων σε μέρες και ώρες που θα βολεύει τον μαθητή με σκοπό να καλυφθούν πιθανά κενά αλλά και να εμβαθύνει τις γνώσεις του. Οι γονείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες του παιδιού τους και σε συνεργασία με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς επιλέγουν το πρόγραμμα και τα μαθήματα που χρειάζεται ο μαθητής.

Στην Πέμπτη Δημοτικού συχνά οι μαθητές νιώθουν ανασφάλεια ότι δεν τα καταφέρνουν και οι γονείς δεν ξέρουν πώς να τους βοηθήσουν. Ο Μελέτης είναι εδώ για γονείς και παιδιά ώστε να βάλουμε «μια τάξη» στις σκέψεις, στα άγχη και στα σχολικά προβλήματα. Όταν το παιδί έρχεται στον Μελέτη μαθαίνει να διαχειρίζεται το άγχος του, βρίσκει με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας την μέθοδο μελέτης που του ταιριάζει καλύτερα και μέρα με τη μέρα την τελειοποιεί. Η ομαδικότητα και η ευχάριστη παρέα που δημιουργείτε ανάμεσα στους μαθητές μας, τους υπενθυμίζει ότι δεν είναι μόνοι στο δύσκολο αυτό αγώνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Βλέποντας και τους υπόλοιπους μαθητές να δυσκολεύονται και να προσπαθούν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται υπομονή και παίρνουν κουράγιο. Στον Μελέτη γίνονται συχνές επαναλήψεις και ασκήσεις εμπέδωσης ώστε να κρατήσουν στη μνήμη τους όλες τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για κάποια εξέταση στο σχολείο γραπτή ή προφορική.
slider-ico-2
Στην Έκτη Δημοτικού ο μαθητής είναι σε θέση να καταλάβει τι τον δυσκολεύει και που χρειάζεται βοήθεια. Στον Μελέτη υπάρχει ένα φιλικό κλίμα κατανόησης που επιτρέπει στο παιδί να ζητήσει τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας. Σε αυτή την ηλικία συχνά υπάρχει το άγχος του Γυμνασίου, ο μαθητής μας όμως μαθαίνει πώς να το διαχειρίζεται και κυρίως πώς να είναι σίγουρος για τις γνώσεις του. Η ομαδικότητα και η ευχάριστη παρέα που δημιουργείτε ανάμεσα στους μαθητές μας, του υπενθυμίζει ότι δεν είναι μόνος στο δύσκολο αυτό αγώνα που αντιμετωπίζει καθημερινά. Στον Μελέτη γίνονται συχνές επαναλήψεις και ασκήσεις εμπέδωσης ώστε να κρατήσει στη μνήμη του όλες τις γνώσεις που έχει κατακτήσει, να τις θυμάται εμπειρικά και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για κάποια εξέταση στο σχολείο γραπτή ή προφορική.
meletis-veroia-ekpaideusi-7

Στ' Δημοτικού

· Δίωρη καθημερινή μελέτη (όλα τα μαθήματα).
Ο μαθητής έρχεται καθημερινά στον χώρο του Μελέτη και προετοιμάζει όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας δηλαδή Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Γεωγραφία, Ιστορία και Θρησκευτικά, λύνει τις απορίες και συμπληρώνει τις γνώσεις των προηγούμενων χρόνων. Ο μαθητής μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χρόνο του ώστε το διάβασμα του να μην είναι κουραστικό λόγω του φόρτου εργασίας αλλά αποδοτικό! Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται επανάληψη των προηγούμενων μαθημάτων της ενότητας ώστε όταν έρθει η ώρα της επανάληψης για τεστ του σχολείου να είναι έτοιμος και όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος.
Σκοπός μας είναι τόσο οι μαθητές μας να πηγαίνουν διαβασμένοι την επόμενη μέρα στο σχολείο όσο και να νιώθουν ψυχολογικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε νέα πρόκληση. Ο σχολικός φόβος της αποτυχίας εξαφανίζεται από τους μαθητές μας σταδιακά γιατί μαθαίνουν τον τρόπο ώστε να οργανώνουν το διάβασμα τους, να διαβάζουν μόνοι τους, να εκφράζουν και να λύνουν τις απορίες τους με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας και τέλος να νιώθουν έτοιμοι για το σχολείο. Ουσιαστικά μαθαίνει πώς να διαβάζει και προετοιμάζεται για την εισαγωγή του στο Γυμνάσιο χωρίς να έχει κενά από προηγούμενα χρόνια που θα τον δυσκόλευαν.

· Εβδομαδιαία επανάληψη (Γλώσσα και Μαθηματικά).
Μια μικρή ομάδα μαθητών της Στ’  τάξης συγκεντρώνεται 2 φορές την εβδομάδα στον Μελέτη και μέσα από ασκήσεις επανάληψης και εμπέδωσης γίνονται κατανοητές οι έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο σε Γλώσσα και Μαθηματικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση των μαθηματικών εννοιών, στην κάλυψη πιθανόν κενών από προηγούμενες χρονιές και στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων όπως επίσης στην επίλυση σύνθετων γλωσσικών ασκήσεων και στη διόρθωση ορθογραφικών λαθών μέσα από κανόνες ορθογραφίας.  Οι μαθητές καλούνται να προετοιμάζουν κάθε εβδομάδα ένα θέμα δημιουργικής γραφής με σκοπό την εξοικείωση τους με την παραγωγή λόγου και την άνεση τους στο να καταγράφουν τις σκέψεις τους. Σκοπός μας είναι οι μαθητές να νιώθουν σίγουροι και ασφαλείς για το ταξίδι τους στο Γυμνάσιο.

· Ατομικά μαθήματα προετοιμασίας:
Υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων σε μέρες και ώρες που θα βολεύει τον μαθητή με σκοπό να καλυφθούν πιθανά κενά αλλά και να εμβαθύνει τις γνώσεις του. Οι γονείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες του παιδιού τους και σε συνεργασία με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς επιλέγουν το πρόγραμμα και τα μαθήματα που χρειάζεται ο μαθητής.