Cloud

Ε’ Δημοτικού

Img

Ε΄ Δημοτικού

· Δίωρη καθημερινή μελέτη (Όλα τα μαθήματα).
Ο μαθητής έρχεται καθημερινά στον χώρο του μελέτη και προετοιμάζει όλα τα μαθήματα της επόμενης μέρας δηλαδή Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Γεωγραφία, Ιστορία και Θρησκευτικά. Ο μαθητής μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χρόνο του ώστε το διάβασμα του να μην είναι κουραστικό λόγω του φόρτου εργασίας αλλά αποδοτικό! Σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται επανάληψη των προηγούμενων μαθημάτων της ενότητας ώστε όταν έρθει η ώρα της επανάληψης για τεστ του σχολείου να είναι έτοιμος και όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος.
Σκοπός μας είναι τόσο οι μαθητές μας να πηγαίνουν διαβασμένοι την επόμενη μέρα στο σχολείο όσο και να νιώθουν ψυχολογικά έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε νέα πρόκληση. Ο σχολικός φόβος της αποτυχίας εξαφανίζεται από τους μαθητές μας σταδιακά γιατί μαθαίνουν τον τρόπο ώστε να οργανώνουν το διάβασμα τους, να διαβάζουν μόνοι τους, να εκφράζουν και να λύνουν τις απορίες τους με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας και τέλος να νιώθουν έτοιμοι για το σχολείο.

· Εβδομαδιαία επανάληψη (Γλώσσα και Μαθηματικά).
Μια μικρή ομάδα μαθητών της ε΄ τάξης συγκεντρώνεται 2 φορές την εβδομάδα στον Μελέτη και μέσα από ασκήσεις επανάληψης και εμπέδωσης γίνονται κατανοητές οι έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο σε Γλώσσα και Μαθηματικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων όπως επίσης στην επίλυση σύνθετων γλωσσικών ασκήσεων και στη διόρθωση ορθογραφικών λαθών μέσα από κανόνες ορθογραφίας. Οι μαθητές καλούνται να προετοιμάζουν κάθε εβδομάδα ένα θέμα δημιουργικής γραφής με σκοπό την εξοικείωση τους με την παραγωγή λόγου και την άνεση τους στο να καταγράφουν τις σκέψεις τους.

· Ατομικά μαθήματα προετοιμασίας:
Υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων σε μέρες και ώρες που θα βολεύει τον μαθητή με σκοπό να καλυφθούν πιθανά κενά αλλά και να εμβαθύνει τις γνώσεις του. Οι γονείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες του παιδιού τους και σε συνεργασία με τους έμπειρους εκπαιδευτικούς επιλέγουν το πρόγραμμα και τα μαθήματα που χρειάζεται ο μαθητής.

Στην Πέμπτη Δημοτικού συχνά οι μαθητές νιώθουν ανασφάλεια ότι δεν τα καταφέρνουν και οι γονείς δεν ξέρουν πώς να τους βοηθήσουν. Ο Μελέτης είναι εδώ για γονείς και παιδιά ώστε να βάλουμε «μια τάξη» στις σκέψεις, στα άγχη και στα σχολικά προβλήματα. Όταν το παιδί έρχεται στον Μελέτη μαθαίνει να διαχειρίζεται το άγχος του, βρίσκει με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτικών μας την μέθοδο μελέτης που του ταιριάζει καλύτερα και μέρα με τη μέρα την τελειοποιεί. Η ομαδικότητα και η ευχάριστη παρέα που δημιουργείτε ανάμεσα στους μαθητές μας, τους υπενθυμίζει ότι δεν είναι μόνοι στο δύσκολο αυτό αγώνα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Βλέποντας και τους υπόλοιπους μαθητές να δυσκολεύονται και να προσπαθούν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται υπομονή και παίρνουν κουράγιο. Στον Μελέτη γίνονται συχνές επαναλήψεις και ασκήσεις εμπέδωσης ώστε να κρατήσουν στη μνήμη τους όλες τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει και να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για κάποια εξέταση στο σχολείο γραπτή ή προφορική.
slider-ico-2

Τηλέφωνο επικοινωνίας

2331502545

Πρότυπο κέντρο καθημερινής μελέτης
για παιδιά Δημοτικού

Οι υπηρεσίες μας

Η πολύχρονη εμπειρία μας στον χώρο της εκπαίδευσης έχει αποδείξει την τεράστια σημασία που έχουν οι σωστές βάσεις στη σχολική πορεία των μαθητών. Ασχολούμαστε αποκλειστικά με την μελέτη των μαθητών και μέριμνα μας είναι η πλήρης προετοιμασία κάθε μαθητή ξεχωριστά με στόχο να μην έχει καμία άλλη υποχρέωση στο σπίτι και να είναι ελεύθερος να ασχοληθεί με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Επέλεξε το καλύτερο για το παιδί σας

Τα προγράμματά μας
για την Ε' Δημοτικού

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά τους, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε μαθητή το κατάλληλο πρόγραμμα.

Img

Καθημερινό

Καθημερινή προετοιμασία σχολικών μαθημάτων της επόμενης μέρας

Ολιγομελή τμήματα

Επαναλήψεις και εμπεδωτικές ασκήσεις

Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Ομαδικές δραστηριότητες

Επικοινωνία
Img

Εβδομαδιαίο

Απογευματινή εβδομαδιαία μελέτη μαθήματος

Δύο ώρες την εβδομάδα

Εμπεδωτικές και επαναληπτικές ασκήσεις στη Γλώσσα ή τα μαθηματικά

Τμήματα ανά τάξη και μάθημα

Κάλυψη κενών και κατανόηση της ύλης

Επικοινωνία
Img

Εξατομικευμένο

Εξατομικευμένο πρόγραμμα μελέτης για κάθε μαθητή

Δυνατότητα εξατομικευμένου μαθήματος ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες κάθε μαθητή

Σε συνεννόηση με τους γονείς επιλέγουμε το καλύτερο σε κάθε περίπτωση.

Επικοινωνία